Sjekking som smertestillende

Sjekke-eventyr etter samlivsbrudd kan fungere som hjerte-smertemedisin, gi utløp for hevnlyst og kanskje gi god sex. Men for å bearbeide minner, tanker og drømmer er det ingen god strategi.

Publisert
Sist oppdatert

Sjekking som smertestillende

Sjekke-eventyr etter samlivsbrudd kan fungere som hjerte-smertemedisin, gi utløp for hevnlyst og kanskje gi god sex. Men for å bearbeide minner, tanker og drømmer er det ingen god strategi.

Av M. Koppang

Er sjekking en metode for å lette overgangen etter et brudd? Får både en selv, eks-en og eventuelle barn det bedre når hjerte, hjerne og kropp fylles av noe annet og nytt?- Nei, mener psykolog Ann Iren Drivdahl, som slett ikke vil anbefale sjekking som terapeutisk prinsipp. I sin jobb på Familiepoliklinikken ved Vest-Agder sentralsykehus og gjennom sin privatpraksis møter hun daglig mennesker som sliter med samlivsbrudd.

Følelser krever tid

Drivdahl viser til at et samlivsbrudd er en såpass alvorlig krise i livet at det fortjener å bearbeides grundig. Selv om stadig flere opplever brudd, er det ikke lettere å takle for den enkelte. Det er en prosess som tar tid - og må få lov til å ta tid.Enten man forlater eller er forlatt, trenger man tid til å bearbeide. Mens man er på vei ut av et forhold, så fokuserer man gjerne framover - men når man er ute, går tankene ofte tilbake. Fortsatt henger minner og drømmer igjen, man trenger tid til å ta innover seg det man har opplevd. Selvopptatthet gir mulighet til å reflektere over savn og sorg før man går videre, sier Drivdahl. Hun presiserer at dette ikke handler om de tilfellene der den tidligere partnerens liv blir en besettelse. Da trenger vedkommende profesjonell behandling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer