Ny jobb

Sjekkliste før jobb-bytte

Det er andre ting enn lønn som bør spille inn før du bestemmer deg for å skifte arbeidsgiver.

SIGNERT: Høyere lønn kan virke svært attraktivt, og potensielt sette nåværende arbeidsplass i «dårlig lys», men det er mer enn lønn å hente fra arbeidsgiver. Derfor bør du sjekke noen andre deler av arbeidsforholdet ditt også, før du bestemmer deg for jobb-bytte. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
SIGNERT: Høyere lønn kan virke svært attraktivt, og potensielt sette nåværende arbeidsplass i «dårlig lys», men det er mer enn lønn å hente fra arbeidsgiver. Derfor bør du sjekke noen andre deler av arbeidsforholdet ditt også, før du bestemmer deg for jobb-bytte. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høsten er for mange en eneste stor «ukestart» - altså en mulighet for å starte med blanke ark og ny frisk. Det kan også markeres med et jobb-bytte.

I tillegg har mange opplevd permitteringer på arbeidsplassen denne våren, som får en til å stille spørsmål ved sikkerheten arbeidsplassen representerer. Andre har vært så uheldige å miste jobben helt.

Hvis du ser etter eller har fått tilbud om ny jobb, gjerne med høyere lønn, kan det være fort gjort å signere arbeidskontrakten og aldri se deg tilbake, men det er noe mer enn lønn du bør ta stilling til før du trer inn i ny stilling.

Få et realistisk bilde av arbeidsplassen

Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand i Danske Bank mener alle som vurderer å bytte jobb bør ha «riktig» motivasjon:

- Du bør søke deg til noe, ikke flykte fra noe annet, sier hun til Dinside.

Ifølge Tvetenstrand er det lurt å sette opp ei liste for deg selv hvor du noterer hva du trives med på arbeidsplassen, hvilke oppgaver du liker å løse og hvordan du ønsker arbeidsplassen og -hverdagen skal være.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer