Sjekkliste for selvangivelsen

SKATT: Jobben er ikke gjort selv om selvangivelsen har kommet i posten. Det er faktisk nå den begynner. Fram til fristen går ut kommer vi til å guide deg gjennom fradrags- og inntektspostene. Vi starter med sjekklisten.

Publisert
Sist oppdatert

Har du allerede jublet i den tro at du skal få penger tilbake, eller er du fortvilet på grunn av en dyster baksmell?

Husk at den selvangivelsen du har fått i posten bare er et råutkast. I de neste ukene er det derfor bare en ting som gjelder: Du må dobbeltsjekke alle opplysningene på selvangivelsen.

Trykk her for å gå rett til hurtigsjekklisten

Et råutkast

Selvangivelsen skal inneholde alle dine skattepliktige inntekter, betalt skatt, og ikke minst gjeldsbyrden og gjeldsrentene du har fått. Og her er det viktig å være nøye: Det er nemlig fort gjort at enten arbeidsgiver, banken eller skattemyndighetene har gjort en feil. Og det er du som risikerer å svi for tabbene som er gjort.

Ikke bare må du sjekke at de oppgitte opplysningene er korrekte, du må også fylle inn alle opplysninger som eventuelt mangler. Dette er spesielt viktig for deg som har solgt og kjøpt bolig eller aksjer.

Restskatt

Får du restskatt bør du betale så mye som mulig av den innen 30. april for å slippe rentetilllegget. Betaler du ikke restskatten før i juni er rentesatsen 2,8 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer