Sjekkliste for selvangivelsen

SKATT: Jobben er ikke gjort selv om selvangivelsen har kommet i posten. Det er faktisk nå den begynner. Fram til fristen går ut kommer vi til å guide deg gjennom fradrags- og inntektspostene. Vi starter med sjekklisten.

Publisert
Sist oppdatert[Ugjyldig objekt (NAV)]
Sjekkliste for selvangivelsen


Har du allerede jublet i den tro at du skal få penger tilbake, eller er du fortvilet på grunn av en dyster baksmell?

Husk at den selvangivelsen du har fått i posten bare er et råutkast. I de neste ukene er det derfor bare en ting som gjelder: Du må dobbeltsjekke alle opplysningene på selvangivelsen.

Trykk her for å gå rett til hurtigsjekklisten

Et råutkast

Selvangivelsen skal inneholde alle dine skattepliktige inntekter, betalt skatt, og ikke minst gjeldsbyrden og gjeldsrentene du har fått. Og her er det viktig å være nøye: Det er nemlig fort gjort at enten arbeidsgiver, banken eller skattemyndighetene har gjort en feil. Og det er du som risikerer å svi for tabbene som er gjort.

Ikke bare må du sjekke at de oppgitte opplysningene er korrekte, du må også fylle inn alle opplysninger som eventuelt mangler. Dette er spesielt viktig for deg som har solgt og kjøpt bolig eller aksjer.

Restskatt

Får du restskatt bør du betale så mye som mulig av den innen 30. april for å slippe rentetilllegget. Betaler du ikke restskatten før i juni er rentesatsen 2,8 prosent.

Husk at restskatt under 100 kroner, altså 99 kroner eller lavere, ettergis.

Ble det baksmell eller penger tilbake i år?

(Avsluttet)
Penger tilbake(51%) 409
Baksmell(39%) 316
Omtrent i null(7%) 55
Har ikke turt å sjekke...(3%) 21
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Når kommer pengene?

De aller fleste av oss vil få skatteoppgjøret i slutten av juni. Har du gjort endringer på det opprinnelige likningsutkastet må du også her dobbeltsjekke at de har blitt tatt hensyn til.

Kilde: Finansdepartementet, Skatteetaten.no og Skattebetalerforeningen

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer