Matpriser:

Sjokkøkning

Prisen spratt opp.

PRISØKNING: Brokkoli er en av varene som har vært på tilbud i januar hos Kiwi. Foto: NTB
PRISØKNING: Brokkoli er en av varene som har vært på tilbud i januar hos Kiwi. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ble brokkoli mer enn doblet i pris hos lavpriskjeden Kiwi. Den gikk opp fra 8,90 til 19,90 kroner. Det er en prisøkning på hele 124 prosent på én dag, melder Nettavisen.

Prishoppet ble avdekket da avisa sjekket ni varer både før og etter deres januarkampanje.

- Prisene varte helt fram til 29. januar, og dette var godt markert både i butikk og i alle annonser. Produktene gikk i dag tilbake til samme pris som før kampanjestart, sier kommunikasjonssjef Kristine Arvin til avisa.

Til DinSide legger hun til følgende:

- Når man leser Nettavisen kan man få inntrykk av at de har valgt et tilfeldig utvalg varer og sjekket prisen. Sånn er det ikke. De har sjekket ni varer som var på kampanje i Kiwi i uke 1-4. Denne kampanjen er tydelig merket med gyldighet til 29. januar.

Det er ventet et prishopp på dagligvarer fra og med 1. februar. Dette bekymrer næringsminister Jan Christian Vestre.

- Hvis vi ser at prisene øker mer enn forventet, uten at det er gode grunner til det. Eller hvis vi har den aller minste mistanke om at noen forsøker å sko seg på dette. Da blir den lista der lenger. Det er riset bak speilet, sier næringsminister Jan Christian Vestre til NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer