Sjokolade - godt for ganen, sunt for kroppen

Ved siden av å smake deilig, inneholder mørk sjokolade mye antioksidanter og øker blodtilførselen til penis. Med andre ord - et næringsmiddel til både nytte og nytelse.

Publisert
Sist oppdatert

Sjokolade - godt for ganen, sunt for kroppen

Ved siden av å smake deilig, inneholder mørk sjokolade mye antioksidanter og øker blodtilførselen til penis. Med andre ord - et næringsmiddel til både nytte og nytelse. "" />

Av Hanna Hånes

Både sjokolade og rødvin inneholder antioksidianter av typen polyfenoler. Forskere som har målt innholdet, har funnet at 40 gram sjokolade eller en kopp sjokoladedrikk inneholder like mye polyfenoler som et glass rødvin.

Som en matpakke

I motsetning til vin er sjokolade en hel liten nistepakke i seg selv. Den inneholder sukker, som raskt gir energi. Den inneholder fett som gir energi som varer en stund, og den inneholder små mengder kaffein som kvikker litt opp. Å spise sjokolade i et knipetak på vei hjem fra jobben eller på skitur ser derfor ikke ut til å være det dummeste du kan gjøre, særlig ikke med tanke på at sjokolade også inneholder rikelig med antioksidanter.

Antioksidantene i sjokolade er blant annet fenoler som hindrer at fett harskner. Produsentene trenger derfor ikke tilsette store mengder e-stoffer for at sjokoladen skal holde seg i butikkhyllene. En av antioksidantene i sjokolade, procyanidin, ser ut til å tynne blodet. Noen biter høy-antioksidantsjokolade fordelt utover dagen hemmer dannelsen av blodpropper, viser tidligere forskning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer