Sjokolade redder hjertet

Litt mørk sjokolade hver dag reduserer risikoen for blodpropp og hjerteinfarkt.

Publisert
Sist oppdatert

Sjokolade kan ha samme helsegevinst som aspirin ved å redusere risikoen for blodpropp og hjerteinfarkt.

Forskerne ved Johns Hopkins University School of Medicine påpeker imidlertid at du ikke kan bruke dette som grunn til å proppe i deg sjokolade.

Igjen viser nemlig forskningen at det ikke er Daim, Kvikklunsj eller Smil som er sunt. Det er mørk sjokolade i sin reneste form som er forskernes anbefaling.

Grunnen er at sjokolade inneholder mye av kjemikaliet flaconoider. Dette reduserer blodtrykket og har andre helsegevinster på blodflyten, skriver The Australian.

Det nye med denne studien, er at den viser at en normal hverdagsdose av mørk sjokolade kan kontrollere blodflyten. Du trenger med andre ord ikke kilovis med sjokolade for at kroppen nyter godt av det.

- Å spise litt sjokolade eller ta en kopp varm kakao som en del av et regelmessig kosthold, er trolig bra for personlig helse. Men bare så lenge du ikke spiser for mye av det, og ikke for mye av typen med mye smør og sukker, sier forskningsleder Diane Becker ifølge The Australian.

Studien, som ble presentert ved den årlige konferansen til American Heart Association, tok for seg 139 personer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer