Prute på boliglånsrente

Sju gode argumenter for å få lavere rente

Prøv å forhandle deg til lavere boliglånsrente før du bytter bank. Det er stor sjanse for å lykkes!

DEAL OR NO DEAL: De varslede renteøkningene er en gyllen mulighet for deg til å sjekke renten på boliglånet ditt og se om du kan forhandle deg til en lavere rente. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
DEAL OR NO DEAL: De varslede renteøkningene er en gyllen mulighet for deg til å sjekke renten på boliglånet ditt og se om du kan forhandle deg til en lavere rente. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Styringsrenta har blitt satt opp tre ganger så langt i 2019: I mars, juni og september. I kjølvannet av renteøkningene, har flere banker fulgt etter og økt boliglånsrentene sine.

Dette betyr at flere vil oppleve at boliglånet deres blir dyrere.

Ifølge Finansportalen betaler mange mellom tre og fire prosent rente på boliglånet sitt, mens du kan få renter helt ned til 2,31 prosent. Dermed har du trolig en del å prute på.

Dinside har samlet noen gode argumenter du kan bruke i banken for å forhandle deg til bedre rente, og hvis de ikke funker, er det bare å bytte bank.

1. Andre banker kan gi meg bedre rente

Et av de beste argumentene du kan bruke for å få lavere boliglånsrente i banken din, er at andre banker kan gi deg et bedre tilbud.

I forbindelse med økningen av styringsrenten i mars, oppfordret direktør Lars Sørgard i Konkurransetilsynet norske bankkunder til å bli mer aktive. Det er nemlig et stort antall banker i Norge og muligheter for hard konkurranse.

- Etter vårt syn er det potensial for mer konkurranse, så det er viktig at bankene fortsatt holder kortene tett til brystet, og at flere av kundene sjekker ulike tilbud. Da kan vi få en enda mer velfungerende konkurranse, sa Sørgard til Dinside.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer