I en tidligere undersøkelse gjennomført av TNS Gallup for Melk.no svarer 33,7 prosent av mennene og 26,5 prosent av kvinnene at de vanligvis går opp i vekt i løpet av julen.
Da følgende e-post, "Ser du frem til julebaksten, men ikke kaloriene? Nå kan du lage de sju slag uten sukker, og med 40 prosent færre karbohydrater og tre ganger så mye fiber", falt inn i innboksen vår i midten av november, var min første tanke; Er det for godt til å være sant? Smaker sukkerfrie og grovere julekaker like godt som vanlige?
Vi inviterte avsenderen av e-posten, Asgeir Ruud, til DinSides kantine for julebakst og smaksprøving.
Tannvennlig og kalorifri
Ruud er utdannet høyskolekandidat i ernæring ved Atlantis Medisinske Høyskole og har sammen med studiekompisen Kjell Grundvold startet selskapet Funksjonell mat AS.
- Mottoet vårt er vi gjør god mat sunnere. Målet er å tilby et bredt spekter produkter som gjør det lettere å leve sunnere, sier Asgeir Ruud mens han pakker ut deig og kakeformer.
- Men smaker sunne julekaker like godt?
- Jeg synes de smaker like bra som de kakene som lages av de originale oppskriftene.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger