Leasing av bil:

Sju ting du bør tenke på før du skriver under på leasing-kontrakten

Forbrukerrådet advarer mot sju potensielle feller.

VENT NÅ LITT: Før du skriver under på en leasingavtale, er det flere ting du bør tenke over. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
VENT NÅ LITT: Før du skriver under på en leasingavtale, er det flere ting du bør tenke over. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Privatleasting av bil er i vinden – i 2017 ble det tegnet 34.000 kontrakter mellom leasingfirmaer og private, en oppgang på 36 prosent kontra året før.

Men det gjelder å holde tunga rett i munnen før du inngår kontrakt, for trår du feil kan det få ganske markante økonomiske konsekvenser.

Forbrukerrådet har i dag publisert ei liste over sju punkter du bør tenke på før du inngår en slik kontrakt, og vil følge opp i neste uke med større guide med fordeler og ulemper med privatleasing.

Husk servicen!

Blant de viktigste punktene å følge opp er å ha bilen på service. En bil med full servicehistorikk holder seg nemlig langt bedre i pris enn en uten, og disse hullene blir du i så fall fakturert for av leasingselskapet når leasingperioden er over – såkalt påkost.

I fjor skrev vi for eksempel om en nordmann som fikk regning på 79.000 kroner da han leverte inn leasingbilen; riktignok ikke bare på grunn av en manglene service i heftet.

Unormal slitasje

For det er langt mer enn manglende service du kan bli fakturert for når leasingperioden er over. «Unormal slitasje» er blant dem, og her kan det være variasjoner mellom leasingselskapene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer