Skal bekjempe trygdemisbruk

Arbeids- og inkluderingsdepartementet skal trygdemisbruket til livs, de foreslår loveendringer som gjør det enklere å få has på problemet.

Er du virkelig syk? Nå skal Arbeids- og inkluderingsdepartementet foreslå nye lover som gjør det lettere å ta trygdemisbrukerne. Foto: Colourbox.com
Er du virkelig syk? Nå skal Arbeids- og inkluderingsdepartementet foreslå nye lover som gjør det lettere å ta trygdemisbrukerne. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Arbeids- og inkluderings- departementet vil stoppe trygdemisbrukerne, de foreslår loveendringer som gjør det enklere å få has på problemet.

- Arbeidet mot trygdemisbruk er et satsningsområde. Legitimiteten til velferdsstaten avhenger av at fellesskapets midler går til de som har krav på ytelser. Med de lovendringene som nå foreslås, styrker vi arbeidet mot trygdemisbruk, sier statsråd Dag Terje Andersen i en pressemelding.

Det er mye penger å spare inn, hvis man tar de som jukser med trygden. En uførepensjon er blant annet verdt 1,3 millioner. 1.449 saker om trygdemisbruk ble anmeldt i 2007, det utgjorde til sammen 182,4 millioner kroner.

Departementet ønsker blant annet innhente opplysninger fra andre enn helsepersonell, få adgang til arbeidsplasser i utsatte bransjer, lage klare regler for utveksling av informasjon mellom Arbeids- og velferdsetaten og forsikringsselskaper, ved mistanke om misbruk. Det skal allikevel ikke gå utover personvernet.

96 prosent av nordmenn at trygdejuks er umoralsk, mens 84 prosent av söta bror synes det er umoralsk, ifølge NAV. 88 prosent av nordmenn mener at trygdejuks er like ille som å dope seg før et idrettsarrangement, og 84 prosent sidestiller trygdejuks med tyveri.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer