Skal bevise at kaffe er sunt

Brasil, landet som produserer mest kaffe i verden, håper at folk vil drikke mer kaffe når de har bevist at drikken har helsebringende effekter.

Publisert
Sist oppdatert

Landet, som også gir skolebarn kaffepauser, planlegger å bevise at kaffe kan redusere hjertesykdommer. Det er stikk i strid med dagens oppfatning av at kaffe fører til helseproblemer som engstelse og nervøsitet.

Brasilianske myndigheter støtter et studie der 200.000 leger deltar for å finne ut om det er en sammenheng mellom hjertesykdom og kaffedrikking.

Professor Darcy Lima, som leder studien, sa til nyhetsbyrået Reuters at det vil gjøre leger oppmerksomme på fordelene kaffe har.

- Det kan sammenlignes med oppdagelsen av at aspirin forebygger slag, sier Lima, som er professor ved neurologiinstituttet på universitetet i Rio de Janeiro.

Han la til at kaffe gjør folk skjerpede og glade, og viste til suksessen med kaffepause-programmet på Brasilianske skoler der barn blir tilbudt kopper med melk og kaffe.

Nestor Osoria, som leder den internasjonale kaffeorganisasjonen, sier at Brasils innsats for å presentere kaffe som et sunt produkt, samtidig som de bedrer kvaliteten, vil føre til mer konsumering.

- De bør være et forbilde for andre produserende land, sier Osorio til Reuters.

En undersøkelse gjort av industrien viser at betenkeligheter ved om kaffe er usunt var den viktigste grunnen til at konsumet ikke øker.

I september 2004 skal Brasil være vertskap for et møte med presidentene i Mexico, Honduras, Costa Rica og Brasil. De skal diskutere andre skritt for å få slutt på den fem år lange krisen som har ført til at millioner av kaffebønder har tapt mye penger.

Mozon.no, 24.11.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer