Skal det være litt lykke?

Noen er generelt lykkeligere enn andre. Hvorfor det? Er de født slik? Eller vet de noe ulykkelige folk ikke vet?

Publisert
Sist oppdatert

Ekspertene har noen svar - og noen strategier for å bli lykkelig.

Bestemt av generEtter å ha mistet sønnen sin, lærte Dan Baker mye om sorg. Etter en lang sørgeprosess fant han nytt liv. I dag er han en ledende autoritet på et spesielt emne: lykke. Han har blant annet skrevet boken What Happy People Know.

- En ting lykkelige mennesker vet er at de ikke kan være glade hele tiden. De kan sette pris på øyeblikket, sier han til WebMd.

Forskere tror at hjernen er koblet på en måte som til en viss grad avgjør hvor lykkelige vi er. Kort sagt: genene bestemmer.

Dersom genene dine er på den ulykkelige siden, trenger du likevel ikke gi opp. Lykke er hovedsakelig under din kontroll.

- Det er som vårt kolesterolnivå - gener påvirker, men det påvirkes også av våre vaner og holdninger, sier David Myers, Professor of Psychology ved Hope College i Nederland.

Trenger du mer lykke? Her er noen tips:

  • Forhold: å beholde sunne kjærlighet- og vennskapsforhold kan være utfordrende. Men disse utfordringene og den emosjonelle utviklingen de fører med seg kan gi deg lykke.
 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer