Skal du gjøre det, så gjør det nå!

- Livsforsikring? Nei, det gidder jeg ikke å tegne før jeg blir gammel og syk, tenker du. Greit nok det, men da er det dessverre ofte for sent...

Beklager: Ingen livsforsikring på deg...
Beklager: Ingen livsforsikring på deg... Vis mer
Publisert

Jo eldre du blir, og jo flere skader eller sykdommer du har pådratt deg jo vanskeligere blir det å få tegnet livsforsikring. Den dagen du virkelig har behov for forsikringen kan du fort risikere at forsikringsselskapene ikke engang vil ta i deg med ildtang.

Når du vil sikre deg mot ulykker og uførhet på grunn av sykdom, kan forsikringsselskapet be om opplysninger som kan ha betydning for vurdering av risikoen. Du må da gi riktige og fullstendige svar på selskapets spørsmål. Jo flere skader og sykdommer du har fra før, jo mindre attraktiv blir du som kunde. Rått og brutalt kanskje, men slik tenker selskapene.

Selv om cirka 40 prosent av søknadene om livsforsikring blir godkjent ut i fra opplysningene i din egenerklæring, blir legeerklæring nå krevd i stadig flere saker.

Har du vært sykmeldt fra jobben i en lengre periode, for eksempel på grunn av kneskade, eller ryggproblemer, blir det vanskeligere å få forsikring. Og selv om du skulle få tegnet livsforsikring vil den ofte ha reservasjoner for skader du har hatt før, eller du blir nødt til å betale en kraftig tilleggspremie.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer