Skål for helsa

6 gode grunner til at du bør unne deg et glass vin eller to - hver dag.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Overdreven alkoholbruk, fyll og fanteri har aldri noe godt for seg. Imidlertid er det mye som tyder på at et moderat inntak av vin, fortrinnsvis rødvin, kan ha flere fine helseeffekter.

Les også: Helsegrunner til å drikke øl

Et moderat inntak betyr ett til to glass vin om dagen.

Bra for vekten

Undersøkelser har vist at de som drikker en moderat mengde vin daglig har en lavere BMI enn de som ikke drikker vin, og de som drikker mye vin daglig.

Folk med moderat vininntak har også smalere midjer og mindre magefett enn de som drikker sprit.

Bra for immunforsvaret

I en italiensk studie kom det fram at de som drikker et glass vin daglig, fortrinnsvis rødvin, reduserer risikoen for å bli infisert av den farlige magebakterien helicobacter pylori, som forårsaker magesår og magekreft.

Et halvt glass vin kan også beskytte deg mot matforgiftning dersom måltidet inneholder for eksempel salmonellabakterier.

Bra for eggstokkene

Australske forskere har avdekket at et glass vin om dagen kan redusere risikoen for eggstokkreft med så mye som 50 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer