Skål for helsa

Den renser årene dine.

Skål deg til friskere blodårer ... Foto: Stuart Bell
Skål deg til friskere blodårer ... Foto: Stuart Bell Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En australsk doktor og vingårdeier står bak årets julegave for vinelskere: Verdens sunneste vin som skal rense arteriene dine mens du drikker - og dermed redusere risikoen for hjerteslag.

Philip Norrie, som har sin egen vingård i New South Wales, produserer vin med opptil 100 ganger mer antioksidanter enn i en vanlig vin. Resveratrol Enhanced Wine (R.E.W.) ble første gang lansert våren 2006.

Vinen har i første omgang blitt solgt på det australske markedet, men ifølge informasjon på nettsiden til produsenten Pendarves, kommer det snart forhandlere i Europa og Skandinavia.

Unngå hodepinevin

Piperensere

Han kaller dem selv "vaskulære piperensere", og sier at antioksidanten som vinen inneholder - resveratrol - finnes naturlig i druene og hjelper til med å holde blodårene frie for feite avleiringer. Dette ifølge den britiske avisen The Independent.

- Mens de positive effektene av moderat vinkonsum er velkjent og dokumentert, er tilskuddet av såpass store konsentrasjoner av dette helsebringende antioksidantet veldig gode nyheter for vindrikkere, sier Dr. Norrie til den australske avisen Brisbane Times.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer