350-kronersgrensa

Skal fortsatt kreve inn moms

Deklareringsunntaket betyr ikke at nettbutikkene ikke skal kreve inn merverdiavgift, forklarer Finansdepartementet.

MOMSGRENSE: Pakker under 350 kroner er omfattet av et midlertidig deklareringsunntak, men butikkene må fortsatt kreve inn moms. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
MOMSGRENSE: Pakker under 350 kroner er omfattet av et midlertidig deklareringsunntak, men butikkene må fortsatt kreve inn moms. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke la regjeringen frem det reviderte nasjonalbudsjettet for 2021, som blant annet inneholder planer om å gjøre lettbrus rimeligere, BSU-endringer og forslag om å forlenge «350-kronersgrensa».

I april i fjor ble momsgrensa på 350 kroner fjernet. Før det kunne du bestille varer fra utlandet og slippe ekstra momspåslag dersom totalverdien på forsendingen var under 350 kroner. Etter at denne ordningen ble skrota, har det vært moms fra første krone.

Et midlertidig deklareringsunntak gjør at forsendinger under 350 kroner ikke blir stanset på grensa, og det er dette unntaket regjeringen foreslår å forlenge.

Må fortsatt betale mva.

Som nevnt i en tidligere sak, er det ikke alle varer som er en del av det midlertidige deklareringsunntaket, og forsendelser som inneholder næringsmidler, som mat og drikke, blir tolldeklarert ved ankomst i Norge. Selv om prisen er under 350 kroner.

Etter et tips fra lesere har vi spurt Finansdepartementet om utenlandske butikker skal kreve inn merverdiavgift på utenlandske forsendelser på andre varer, når pakkene uansett passerer grensa uten å bli deklarert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer