Skal gjøre kortet tryggere

Ikke alle er like komfortable med netthandel. Kanskje blir dette redningen.

Det såkalte Emue-kortet er ikke helt som andre betalingskort.
Det såkalte Emue-kortet er ikke helt som andre betalingskort. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bruker du bank- eller kredittkortet ditt i en hvilken som helst butikk i Norge eller utlandet, er det i prinsippet en enkel sak for personen som sitter i kassen å sjekke at den som bruker kortet faktisk er den han eller hun er.

Handler du derimot på nettet finnes det verken et ansikt eller et fysisk kort som kan bekrefte at den som oppgir kredittkortnummeret, utløpsdatoen og den tresifra verifiseringskoden på baksiden er den egentlige eieren av kortet.

Et slags tegnspråk

Kortselskapene utvikler derfor kontinuerlig tilleggstjenester som kan dobbeltsjekke at du er den du er. Denne løsningen er kanskje den smarteste så langt.

Les også: Selger stjålne norske kredittkort på nettet

Det såkalte Emue-kortet ser ut som et vanlig bankkort på forsiden, men på baksiden legger en fort merke til det lille displayet. Det har plass til sju tegn, og kortet, som for tiden prøves ut av 500 ansatte i konsulentselskapet Deloitte, skal gjøre det svært vanskelig for korttyver å bruke kortinformasjonen.

En unik, firesifret kode genereres av kortet ved hver betaling, en kode som kommer på toppen av den tradisjonelle, tresifra koden som alle i dag har printet på baksiden av kredittkortet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer