Skal heve 200-kronersgrensen

Men tollfri netthandel på inntil 1.000 kroner tror ikke FrP på.

ØKER GRENSEN: Nestleder og finanspolitisk talsmann Ketil Solvik-Olsen i FrP lover høyere grenser for tollfri import.  Foto: Reynir Johannesson/FrP
ØKER GRENSEN: Nestleder og finanspolitisk talsmann Ketil Solvik-Olsen i FrP lover høyere grenser for tollfri import. Foto: Reynir Johannesson/FrP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I kapittelet "Et moderne skatte- og avgiftssystem" i Høyre og FrPs nye regjeringsplattform, skriver partiene at de vil "redusere det samlede skatte- og avgiftsnivået".

Ett av tiltakene er å "heve grensen for tollfri import".

Grensen ikke satt

Denne grensen er i dag på 200 kroner, og kalles derfor 200-kronersgrensen. Handler du fra utlandske nettbutikker må du fortolle varen, og dermed betale blant annet moms, om kjøpsverdien er over denne grensen.

Men hvor mye skal man nå kunne handle for uten å måtte betale moms og fortollingsavgifter?

- Det har vi bevisst ikke skissert, forteller nestleder og finanspolitisk talsmann, Ketil Solvik-Olsen i FrP, til DinSide.

Les mer om netthandel og 200-kronersgrensen her!

Ikke 1.000 kroner

FrPs ønske har hele tiden vært en grense på 1.000 kroner. Og i alternative budsjetter for 2013 foreslo Høyre en grense på 400 kroner. Nå skal de to bli enige om et felles forslag.

- Det blir ikke 1.000 kroner nå, for det er ikke bare FrP-politikk som skal gjelde, innrømmer Solvik-Olsen.

Han ser for seg at økningen kan komme i flere omganger, heller enn én stor, umiddelbar økning. Solvik-Olsen ser også for seg å indeksregulere grensen, altså at den fremover skal heves i tråd med den generelle prisøkningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer