Forsikringsavtaleloven

Skal hindre forsikringer du ikke trenger

Et nytt lovforslag skal gi bedre forbrukerbeskyttelse mot unødvendige forsikringer. Forbrukerrådet mener endringene vil ha lite å si, og ber myndighetene heller ta selvstendige grep.

TIÅRSKAVALKADE: Her er noe av det som har preget oss mellom 2010 og 2020, ifølge forsikringsselskapene. I saken under kan du lese om forslaget til endringer i forsikringsavtaleloven, og hva disse endringene egentlig vil ha å si for deg. Video: NTB/NRK/Embla Hjort-Larsen. Foto: Rune M. Nesheim/Øystein Bergrud Fossum/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Justis- og beredskapsdepartementet la fredag fram et forslag om endringer i forsikringsavtaleloven.

Målet med lovendringen er, blant annet, å hindre at du som forbruker kjøper forsikringer du ikke trenger eller vil ha.

- De fleste av oss inngår mange forsikringsavtaler i løpet av livet, og valget av forsikring kan ha stor betydning. Denne lovendringen kan bidra til at du unngår å betale for noe du ikke trenger, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland i en pressemelding.

Vil det si at hvis vi kjøper en TV hos en elektronikkforhandler og blir tilbudt en «trygghetsforsikring» sammen med kjøpet, selv om vi egentlig har en dekkende innboforsikring, vil da denne tilleggsforsikringen bli forhindret om lovforslaget går gjennom?

Det skal fortsatt være lov å tilby forsikring sammen med andre produkter, men lovforslaget slår fast at du alltid skal du ha mulighet til å kjøpe TV-en uten å kjøpe forsikring samtidig. Hvis tilleggsforsikringen er noe du egentlig ikke har bruk for, skal du få vite om det, svarer Justisdepartementet overfor Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer