Skal slettes med gang kravet er innfridd

Slik går du frem for å starte 2013 med blanke ark og kontroll på økonomien.

Banksjef Helge Dalen i Bank2 holder døra på gløtt for deg som har betalingsanmerkninger. Men det billigste er å ordne opp selv.  Foto: Per Ervland
Banksjef Helge Dalen i Bank2 holder døra på gløtt for deg som har betalingsanmerkninger. Men det billigste er å ordne opp selv. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Betalingsanmerkninger stenger døra for deg som ønsker å komme inn på boligmarkedet. Har du anmerkninger, blir du rett og slett svartelistet – og får ikke innvilget boliglån i noen av landets banker. Selv de med sikkerhet i egen bolig og tilstrekkelig betjeningsevne mister muligheten til å refinansiere lånet sitt.

Hos DNB og andre store selskaper kan dessuten drømmejobben glippe for deg som ikke har orden i økonomien.

Gjør du opp for deg skal imidlertid betalingsanmerkningene slettes umiddelbart. Bretter du opp ermene for en økonomisk ryddesjau, kan du starte 2013 med blanke ark. Her er flere veier ut av uføret, til og med fra bankbransjen selv.

Forsøk å ordne opp selv først

Både kredittkortselskaper og inkassobyråer kan være villige til å inngå nedbetalingsavtaler med deg. Du kan også prøve å få til en avtale med eksempelvis strøm- eller mobilleverandøren din før de sender kravet til inkasso. Det er som regel billigere for leverandøren din å ordne opp med deg direkte. Inkassoselskapet skal jo ha sin del om de får ansvaret for å drive inn pengene.

For de fleste vil en slik fremgangsmåte være tilstrekkelig for å ordne opp hvis økonomien har kommet litt ut av kontroll. Det er også lurt å opprette en regningskonto, slik at du har satt av midler til å betale regningene etter hvert som de kommer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer