Skal slettes med gang kravet er innfridd

Slik går du frem for å starte 2013 med blanke ark og kontroll på økonomien.

Banksjef Helge Dalen i Bank2 holder døra på gløtt for deg som har betalingsanmerkninger. Men det billigste er å ordne opp selv.  Foto: Per Ervland
Banksjef Helge Dalen i Bank2 holder døra på gløtt for deg som har betalingsanmerkninger. Men det billigste er å ordne opp selv. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Betalingsanmerkninger stenger døra for deg som ønsker å komme inn på boligmarkedet. Har du anmerkninger, blir du rett og slett svartelistet – og får ikke innvilget boliglån i noen av landets banker. Selv de med sikkerhet i egen bolig og tilstrekkelig betjeningsevne mister muligheten til å refinansiere lånet sitt.

Hos DNB og andre store selskaper kan dessuten drømmejobben glippe for deg som ikke har orden i økonomien.

Gjør du opp for deg skal imidlertid betalingsanmerkningene slettes umiddelbart. Bretter du opp ermene for en økonomisk ryddesjau, kan du starte 2013 med blanke ark. Her er flere veier ut av uføret, til og med fra bankbransjen selv.

Forsøk å ordne opp selv først

Både kredittkortselskaper og inkassobyråer kan være villige til å inngå nedbetalingsavtaler med deg. Du kan også prøve å få til en avtale med eksempelvis strøm- eller mobilleverandøren din før de sender kravet til inkasso. Det er som regel billigere for leverandøren din å ordne opp med deg direkte. Inkassoselskapet skal jo ha sin del om de får ansvaret for å drive inn pengene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer