Skal ta gebyrjukserne

Innen året skal Forbrukerombudet sjekke om de gebyrfrie kortene virkelig er gebyfrie.

Publisert
Sist oppdatert

I forbindelse med prisundersøkelse på kredittkort fikk DinSide problemer med å finne reelle priser på mange av kortene. DinSide har sjekket prisene på 21 forskjellige kort, blant annet hvilken effektiv rente kortene har, hvor mye minibankuttak og varekjøp i utlandet koster og hva årsprisen er på.

Les hele prisundersøkelsen

Uten årsavgift ble Gebyrfri Visa og 365 Privat Kredittkort de to dyreste kortene i undersøkelsen, mens American Express Card og Skandiabanken kom ut som de to billigste. Man kan spare flere hundrelapper hvis man velger en av de billigste kortene.

DinSide har snakket med Jo Gjedrem, seksjonssjef i Forbrukerombudet.

- Vi kommer til å undersøke de gebyrfrie kortene, for å sjekke om de virkelig er gebyrfrie. Hvis noen opplyser om feil pris skal vi ta det opp med de aktørene det gjelder. Alle kostnader skal komme frem i prislisten, fordi forbrukerne bør opplyses om prisen. Det er forbudt å drive villedende markedsføring, ifølge markedsføringsloven, sier Gjedrem.

Her er lovene som gjelder

Verre gebyrer

Da DinSide sjekket hvor mye kredittkortene tok for uttak og varekjøp i utlandet, oppdaget vi at flere kort kaller seg gebyrfrie, til tross for at de har et valutapåslag fra 1,5 prosent til 1,75 prosent. Gjedrem mener at det er flere skjulte gebyrer som er verre enn valutapåslaget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer