Sykemelding:

Skal utrede muligheten for sykemelding via e-konsultasjon

Regjeringen skal finne ut om det bør åpnes opp for bruk av e-konsultasjon ved sykemelding.

E-konsultasjon med legen? Generelt er ønsket at alle pasienter skal kunne benytte seg ac e-konsultasjon med fastlegen, men nå ønsker man å finne ut om dette er et godt alternativ også ved sykemelding. Foto: NTB Scanpix
E-konsultasjon med legen? Generelt er ønsket at alle pasienter skal kunne benytte seg ac e-konsultasjon med fastlegen, men nå ønsker man å finne ut om dette er et godt alternativ også ved sykemelding. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Arbeids- og sosialdepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet ønsker å finne ut om e-konsultasjon skal kunne godtas som grunnlag for å skrive sykemelding. Fredag sender de et oppdrag til Arbeids- og velferdsdirektoratet og Helsedirektoratet for å be dem om å utrede dette.

Målet er å finne ut om dette gjør det bedre både for pasienter og leger å benytte seg av e-konsultasjon, samtidig som man ønsker å avdekke om det er mulige negative konsekvenser ved bruk av e-konsultasjon ved sykemelding.

Norsk forening for Allmennmedisin er positive til bruk av e-konsultasjon ved sykemelding - i noen tilfeller.

Mulige konsekvenser ved e-konsultasjon

Slik reglene er i dag, må man møte personlig hos lege for å få sykmelding. Sykmelding kan ikke skrives før man er undersøkt hos lege.

Hovedformålet med oppdraget fra departementene er å få vurdert positive og negative sider ved å tillate bruk av e-konsultasjon ved sykmelding. Hovedspørsmålet er om kravet til personlig oppmøte sikrer en bedre og mer riktig vurdering av vilkårene for sykmelding, eller om e-konsultasjon kan gi forsvarlig grunnlag for vurdering av vilkårene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer