Skandaløst dyrt fra mobil

De dyre numrene er ekstra, ekstra dyre fra mobilen: Mobilselskapene tar en skyhøy startavgift og legger på egne minuttpriser - oppå den allerede dyre prisen.

Publisert
Sist oppdatert

Dyrere fra mobil

Ringer du fra fasttelefon, betaler du nøyaktig den minuttprisen som opplyses, men bruker du mobiltelefon blir prisbildet et helt annet. Vi har sett nærmere på prisen til spesialnummer fra Norges to største mobilleverandører, NetCom og Telenor, og ble rett og slett sjokkert.

Vi starter i det stille: Alle de praktiske, lette-å-huske, femsifrete nummerne har en minuttpris på 2,49 kroner, pluss ordinær startavgift om du har NetCom-abonnement. Har du Telenor-abonnement koster det fra 0,80 til 5 kroner i minuttet å ringe korte nummer, i tillegg til en oppstartspris på 0,59 eller 0,69 kroner.

Dagens telekuriosa: Oppsiktsvekkende er det imidlertid at den dyreste minuttprisen på et femsifret nummer er til Telenors egen supporttelefon: 5 kroner i minuttet, pluss oppstartsavgift på 0,69 kroner. Denne satsen er for dem som har FriFiks eller djuice allstar-abonnement. Dette er imdlertid det billigste femsifrete nummeret for alle andre abonnementer.

Til og med de "gratis" tellerskrittene til 800-nummerne kan fort koste litt. NetCom tar vanlig minuttpris for gratisnummerne, mens Telenor tar fra 0,49 til 3,99 kroner i minuttet, pluss oppstartsavgift.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer