Skandiabanken blir til Sbanken:

Skandiabanken bytter navn

Nå skal den nettbaserte banken hete Sbanken.

SKANDIABANKEN FÅR NYTT NAVN: Nå skal den hete Sbanken. Foto: Hanna Sikkeland
SKANDIABANKEN FÅR NYTT NAVN: Nå skal den hete Sbanken. Foto: Hanna Sikkeland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skiftet av navn fra Skandiabanken til Sbanken er en følge av at banken for snart to år siden ble en selvstendig norsk bank og notert på Oslo Børs, ifølge en pressemelding.

- Vi ønsker å understreke ambisjonen om å gjøre banktjenester enklere på alle måter, og samtidig vise at kjernen i det kundedrevne nettkonseptet vårt fortsetter. Derfor har vi valgt Sbanken, sier daglig leder Magnar Øyhovden.

Se hva navnebyttet innebærer for kundene.

Alle får nye bankkort

Det var i 2000 at Skandiabanken ble startet opp, ifølge Wikipedia. Skiftet av navn til Sbanken skjer i november. Nettbanken, appen og betalingskortene får nytt grafisk uttrykk med ny logo og nye farger, mens innhold, produkter og funksjoner i nettløsningene skal videreføres slik kundene kjenner dem.

På Skandiabankens nettsider skriver banken at alle kunder vil få nye kort i posten i forbindelse med navneendringen. Dette skal skje automatisk, og kundene trenger ikke gjøre annet enn å aktivere kortet når de mottar det.

Dessuten vil den nye nettadressen bli www.sbanken.no, men adressen www.skandiabanken.no vil fungere i en periode.

Ønsker å vokse

Målet er å vokse over 10 prosent på utlån årlig, lage bank for de minste bedriftene i løpet av 2018 og utvide forsikringstilbudet.

- Sbanken skal fortsatt være kundedrevet og brukervennlig med enkle tjenester og gode betingelser for folk flest. Vi skal fortsette å drive fram åpne løsningersom gir økonomisk frihet uten å binde kundene, og utvikle tjenester som hjelper folk til å ta smarte økonomiske valg, sier Øyhovden.

I prosessen med å finne nytt navn har forenkling og hensynet til gjenkjennelse vært avgjørende, for å understreke at konseptet videreføres.

Navneendringen forutsetter godkjenning av ekstraordinær generalforsamling 14. september.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer