Skandiabanken kåret til beste totalbank

Her er summen av renter og gebyrer mest gunstig for kundene.

PÅ TOPP: Norsk familieøkonomi har kåret Skandiabanken til beste totalbank i 2013.
PÅ TOPP: Norsk familieøkonomi har kåret Skandiabanken til beste totalbank i 2013. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Norsk Familieøkonomi er Skandiabanken den banken som gir deg mest for pengene.

- I år kårer vi Skandiabanken til vinner av Norges Beste Banker 2013. Det betyr at banken samlet sett kunne tilby norske bankkunder de beste betingelsene i fjor, sier sjeføkonom i Norsk Familieøkonomi, Reid Krohn-Pettersen.

Les også: Bytt bank på tre minutter

Dette er vurdert

Norsk Familieøkonomi tar vi for seg de mest brukte banktjenestene som boliglån, brukskonto, høyrentekonto og BSU (Boligsparing for ungdom). For de banker som har flere kundeprogrammer, er det lagt til grunn kundeprogrammet som gjelder for folk flest.

Vinnere er kåret i følgende kategorier:

 • Beste totalbank: Skandiabanken
 • Beste boliglån en million: Din bank
 • Beste boliglån to millioner: Boligkreditt.no
 • Beste høyrente 50.000: Topprente.no
 • Beste høyrente 500.000: Topprente.no
 • Beste BSU 75.000: Åfjord Sparebank
 • Beste brukskonto: Pareto Bank ASA

Les også: Spar 500.000 med kortere løpetid på lånet

Mest for pengene

FORNØYD: Leif-Kjartan Bjørsvik i Skandiabanken er fornøyd med første plassen i årets bankkåring. Foto: Skandiabanken
FORNØYD: Leif-Kjartan Bjørsvik i Skandiabanken er fornøyd med første plassen i årets bankkåring. Foto: Skandiabanken Vis mer

Skandiabanken vinner altså ingen av delkategoriene, men blir likevel kåret til beste totalbank. Dette kommer av at Skandiabanken gir deg mest for pengene når man tar hensyn til rente på BSU-konto (75.000 kroner), høyrentekonto (50.000), boliglån (to millioner) og brukskonto.


Når du skal vurdere hvilken bank som er best for deg, må du se på hvilke tjenester du i størst grad bruker.

Her er topp ti-listen:

 1. Skandiabanken
 2. Marker Sparebank
 3. Gjensidige Bank
 4. Høland og Setskog Sparebank
 5. Rindal Sparebank
 6. Sunndal Sparebank
 7. Grong Sparebank
 8. Aurskog Sparebank
 9. Gjerstad Sparebank
 10. Lillestrøm Banken

Storbankene taper terreng og det er bare Gjensidige bank av de litt større bankene som oppnår topplassering. DNB og Nordea lå på henholdsvis femte og niende plass i fjorårets kåring. I år ligger DNB helt nede på 34. plass og Nordea på 39. plass.

Penger på konto etter 3-4 dager

I fjor skrev DinSide at Skandiabanken hadde så stor pågang at kundene måtte vente i åtte uker før de fikk utbetalt sitt omsøkte boliglån. Denne situasjonen har Skandiabanken imidlertid hatt god kontroll på de siste månedene.

- Søknadsmengda er som i fjor haust. Behandlingstida er 3-4 dagar før kunden har pengar på kontoen. Så situasjonen er mykje betre enn på det verste i fjor sommar, samtidig som antallet søknader held seg høgt, skriver Leif-Kjartan Bjørsvik, informasjonssjef i Skandiabanken i et svar til DinSide.

Les også: Skandiabankens kredittkort best i test

Vær utro mot banken

Undersøkelsen viser at det ikke nødvendigvis lønner seg å samle alle tjenester på et sted. For deg som har en av storbankene som hovedbankforbindelse kan det være lurt å være utro mot banken, spesielt når det gjelder sparing på høyrentekonto.

Et annet alternativ er selvfølgelig å bytte hovedbankforbindelse. Bare fem prosent gir banken sparken årlig, i følge Finansbarometeret for 2012.

Gjennom Finansportalens Bytt Bank-tjeneste er målet å gjøre det så enkelt så mulig for norske bankkunder å bytte bank. Det koster ingenting å sjekke.

Dagens beste sparerenter finner du her

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer