Skandiabanken med kontaktløs betaling

Tester ut betaling uten PIN-kode for de yngste kundene.

KONTAKTLØS BETALING: Kunder med Skandiabankens Visa-kort skal nå få teste kontaktløs betaling. Foto: SKANDIABANKEN
KONTAKTLØS BETALING: Kunder med Skandiabankens Visa-kort skal nå få teste kontaktløs betaling. Foto: SKANDIABANKEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av de nærmeste månedene skal Skandiabankens yngste kortkunder få muligheten til å prøve ut kontaktløs betaling. Det vil si at de kan betale uten bruk av PIN-kode ved små kjøp.

>> Har kortbruken gått over styr?

Kun for ungdom

Det er kortbrukere i alderen 13-18 år som nå får teste kontaktløs betaling. Disse kundene får automatisk tilsendt de nye VISA-kortene, som gjør at du betaler ved å ved holde kortet inntil betalingsterminalen.

Det er ikke nødvendig å bruke verken chip eller PIN-kode.

– Vi tror kundene i denne aldersgruppen er spesielt mottakelige for ny teknologi, samtidig som de handler mye for små beløp, forteller informasjonssjef Leif-Kjartan Bjørsvik til DinSide.

Etter å ha testet ut konseptet på den yngste aldersgruppen, vil banken se nærmere på hvordan dette blir mottatt, og vurdere om flere av kundene også skal få tilgang til tilsvarende betalingskort.

Skandiabanken er heller ikke første bank som prøver seg med kontaktløs betaling, blant annet har Sparebank1 forsøkt seg på dette tidligere.

Se etter dette symbolet

Selve betalingen skjer ved at kortet holdes mot betalingsterminalen inntil skjermen bekrefter at handelen er gjennomført. Det piper også fra terminalen for å bekrefte kjøpet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer