Skandiabanken vant sikkerhetspris for andre gang

Nok en gang har Skandiabanken blitt kåret til sikreste bank.

For andre år på rad har Skandiabanken mottatt Fidusprisen, en pris som blir gitt til bedrifter som satser ekstra sterkt på informasjonssikkerhet. Informasjonssjef Johnny Anderson i Skandiabanken sier sikkerhet er helt essensielt for at Skandiabanken skal kunne eksistere. Foto: Per Ervland
For andre år på rad har Skandiabanken mottatt Fidusprisen, en pris som blir gitt til bedrifter som satser ekstra sterkt på informasjonssikkerhet. Informasjonssjef Johnny Anderson i Skandiabanken sier sikkerhet er helt essensielt for at Skandiabanken skal kunne eksistere. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norsk senter for informasjonssikring (Norsis) deler hvert år ut pris til en virksomhet som utmerker seg spesielt når det gjelder god sikkerhet.

I fjor stakk Skandiabanken av med seieren, og jammen klarte den nettbaserte banken å stikke av med førsteplassen i år også.

«Skandiabanken hedres med Fidusprisen 2011 for sin gode sikkerhetskultur, sin vilje og evne til prioritering av informasjonssikkerhet i praksis og for sin bevisste åpenhet og handlekraft i forbindelse med sikkerhetshendelser som berører kundene», heter det i juryens uttalelse.

Skandiabanken sikret seieren foran Brønnøysundregistrene, DnB NOR og Storebrand, som var de andre nominerte til prisen.

Juryen besto av representanter fra Norsis, Datatilsynet og Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR).

SLIK SIKRER DU NETTBANKEN: Vit hva som er ditt ansvar, så skal banken ta seg av resten

Helt nødvendig for bedriften

Informasjonssjef Johnny Anderson i Skandiabanken er selvfølgelig glad for utmerkelsen. Han sier at sikkerhet er det aller viktigste for banken, og er overbevist om at hele forretningsideen hadde kollapset, dersom banken ikke tok sikkerheten seriøst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer