Skandiabanken vant sikkerhetspris for andre gang

Nok en gang har Skandiabanken blitt kåret til sikreste bank.

For andre år på rad har Skandiabanken mottatt Fidusprisen, en pris som blir gitt til bedrifter som satser ekstra sterkt på informasjonssikkerhet. Informasjonssjef Johnny Anderson i Skandiabanken sier sikkerhet er helt essensielt for at Skandiabanken skal kunne eksistere. Foto: Per Ervland
For andre år på rad har Skandiabanken mottatt Fidusprisen, en pris som blir gitt til bedrifter som satser ekstra sterkt på informasjonssikkerhet. Informasjonssjef Johnny Anderson i Skandiabanken sier sikkerhet er helt essensielt for at Skandiabanken skal kunne eksistere. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norsk senter for informasjonssikring (Norsis) deler hvert år ut pris til en virksomhet som utmerker seg spesielt når det gjelder god sikkerhet.

I fjor stakk Skandiabanken av med seieren, og jammen klarte den nettbaserte banken å stikke av med førsteplassen i år også.

«Skandiabanken hedres med Fidusprisen 2011 for sin gode sikkerhetskultur, sin vilje og evne til prioritering av informasjonssikkerhet i praksis og for sin bevisste åpenhet og handlekraft i forbindelse med sikkerhetshendelser som berører kundene», heter det i juryens uttalelse.

Skandiabanken sikret seieren foran Brønnøysundregistrene, DnB NOR og Storebrand, som var de andre nominerte til prisen.

Juryen besto av representanter fra Norsis, Datatilsynet og Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR).

Helt nødvendig for bedriften

Informasjonssjef Johnny Anderson i Skandiabanken er selvfølgelig glad for utmerkelsen. Han sier at sikkerhet er det aller viktigste for banken, og er overbevist om at hele forretningsideen hadde kollapset, dersom banken ikke tok sikkerheten seriøst.

- Vi jobber jo kun på nett, og sikkerhet og tillit til våre tjenester er helt grunnleggende for virksomheten. Dersom det faller gjennom, har vi ikke noe business i morgen, sier Anderson til DinSide.

Han legger til at norske bankkunder generelt, kan føle seg trygge på at sikkerheten blir ivaretatt, uansett hva banken måtte hete.

- Mange banker gjør et veldig godt arbeid når det gjelder sikkerhet. Vi har et veldig godt og egentlig unikt bransjesamarbeid, Der vi deler informasjon og jobber kontinuerlig for å bedre sikkerheten, sier Anderson.

Overrasket vinner

Da Skandiabanken vant den samme prisen i fjor, kom det som en aldri så liten overraskelse.

- I fjor ble vi veldig overrasket. Det er jo så mange gode, dyktige aktører der ute i markedet, og vi er jo en forholdsvis liten organisasjon med mindre ressurser. Vi forventet jo at vi fortsatt lå i toppsjiktet i år, vi vil jo ikke være dårligere i år enn i fjor. At vi skulle vinne to år på rad, var en veldig positiv overraskelse, sier Anderson.

Han forteller at bedriften kontinuerlig gjør arbeid for å forbedre sikkerheten til kundene.

Eksempelvis ble norske nettbanker utsatt for et såkalt trojanerangrep tidligere år, og da var norske banker, deriblant Skandiabanken, svært raske til å snu seg rundt og innføre nye sikkerhetstiltak.

- Da endret vi sms-innloggingen; fra å bare sende et engangspassord på sms, får kundene nå også vite hva passordet skulle brukes til. Et typisk eksempel på hvordan vi møter en krise som rammet hele bransjen. Der vi hadde godt bransjesamarbeid, og klarte å endre våre rutiner og løsninger på relativt kort tid, forklarer Anderson.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer