Skatt i hele verden

I hele 11 OECD-land betaler folk mer inntektsskatt enn i Norge. Det er på avgiftssiden vi gjør det sterkere enn de fleste.

Publisert
Sist oppdatert

I dag er det siste frist for å levere årets selvangivelse. Og for alle som har måttet svette over fradragsmuligheter, gevinstbeskatninger og RISK-verdier, er det nok en stor glede å kunne lukke konvolutten til likningsmyndighetene - for denne gang.

>>Sjekk skattesatsene.

Hvem har det verst?

Underveis er det nok heller ikke umulig at mange har harselert over skattetrykket her til lands. Ikke nok med at det er en fryktelig jobb å gå igjennom alle postene - en får også overblikk over hvor mye man faktisk betaler....

Men gjør det nå egentlig det? Vi feirer innleveringen av selvangivelsen med å vise deg hvordan skattetrykket egentlig er - i verdenssammenheng - nærmere bestemt OECD-land.

Ska vi færra til Mexico?

Ser man utelukkende på inntektsskatt for en singel person i OECD-landene, er det Mexico, Korea og Irland som har de laveste skattesatsene med henholdsvis 5,0, 10,6 og 14,8 prosent.

I den andre enden finner vi Tyskland, Belgia og Danmark, med skatteprosenter på 42,7, 41,8 og 40,9 prosent.

Norge ligger med en skatteprosent på "bare" 29 prosent. Dermed er det hele 11 OECD-land som har høyere inntektsbeskatning for en singel person.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer