Skattebetalerforeningen vil stenge skattesøk

Vurderer å gå til rettsak.

Publisert
Sist oppdatert

Skattebetalerforeningen vil at Stortinget skal vurdere om offentliggjøring av skattelistene er i strid med den europeiske menneskerettighetskonvensjonen.

- Det er ingen hemmelighet at Skattebetaler-foreningen er motstander av dagens offentliggjøring av skattelistene. Vi mener dette er en sak mellom skattemyndighetene og den enkelte skattyter, sier administrerende direktør Jon H. Stordrange i Skattebetalerforeningen i en artikkel på Skatt.no.

Synes du skattelistene bør være offentlige? Skroll ned for å diskutere

Problemet er formatet

Ifølge advokat og spesialist på europeiske menneskerettigheter, Kyrre Eggen, er det nok imidlertid ikke noe problem med selve offentliggjøringen, men med tilgjengeligheten. Han har sett nærmere på saken for Skattebetalerforeningen.

I sin vurdering peker han på farene ved å levere komplette skattelister i elektronisk format, som ligger søkbart på internett.

- Offentliggjøringen av skattelister etter dagens regler, hvor det ikke eksisterer noen skranker for elektronisk publisering av samlede skattelister, vil kunne innebære en krenkelse av EMK art 8, skriver Eggen i en rapport laget på oppdrag for Skattebetalerforeningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer