Skatteetaten advarer mot e-post-svindel

- Vi sender ikke lenker, advarer Skatteetaten.

ADVARER: Skatteetaten advarer mot e-post-svindel. Svindelen sendes på e-post, og har logo og avsender som gjør det lett å tro at Skatteetaten er avsender - men det er det altså ikke. - Vi sender ikke lenker i e-post eller sms, og etterspør ikke bank- eller kredittkortopplysninger i disse kanalene, advarer Skatteetaten. Foto: Kristin Sørdal
ADVARER: Skatteetaten advarer mot e-post-svindel. Svindelen sendes på e-post, og har logo og avsender som gjør det lett å tro at Skatteetaten er avsender - men det er det altså ikke. - Vi sender ikke lenker i e-post eller sms, og etterspør ikke bank- eller kredittkortopplysninger i disse kanalene, advarer Skatteetaten. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skatteetaten advarer mot svindlere som lover penger til gode.

Svindelen sendes på e-post, og har logo og avsender som gjør det lett å tro at Skatteetaten er avsender.

Dette er en gjenganger når det nærmer seg tid for skattemeldingen.

Nå advarer Skatteetaten:

- Vi sender ikke lenker i e-post eller sms, og etterspør ikke bank- eller kredittkortopplysninger i disse kanalene. Du mottar en e-post fra Skatteetaten når skattemeldingen er klar, og blir bedt om å selv oppsøke våre nettsider og logge inn der, sier direktør for sikkerhetsstaben i Skatteetaten, Ragna Fossen, i en pressemelding.

Mange blir fortsatt lurt

- Vi opplever årlig at skattytere blir utsatt for mange store phishingbølger på viktige skattedatoer, oftest gjennom e-poster med hensikt å lure mottakere til å klikke på lenker og gi fra seg sensitiv informasjon som seinere kan brukes til svindel eller ID-tyveri, sier hun videre.

Hun kommenterer videre at det er økende omfang på phishingforsøk i Norge og globalt, men at skepsisen og kompetansen i befolkningen generelt forbedret.

- Likevel endrer også svindlerne taktikk og mange blir fortsatt lurt til å klikke på lenker, sier sikkerhetsdirektøren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer