Skatteetaten i knestående

Stor pågang gjorde at mange ikke fikk endret skattekortet.

NEDE: Du får logget på, men vil du gjøre endringer på skattekortet ser det ut til at du må smøre deg med litt tålmodighet i dag. Foto: Pål Joakim Pollen
NEDE: Du får logget på, men vil du gjøre endringer på skattekortet ser det ut til at du må smøre deg med litt tålmodighet i dag. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det oppleves ofte i det skattemeldingen kommer – at de offentlige systemene går ned for telling på grunn av stor pågang.

I morgentimene onsdag så det også ut til at mange slet med å få endret skattekortet sitt for 2022 – som kom i dag. Selv opplevde vi at det gikk fint å logge seg inn med BankID, men når man trykket seg inn for å gjøre endringer på skattekortet, stod nettsiden bare og snurret før det til slutt ikke dukket opp noe.

– Utfordringer

DinSide har sendt en forespørsel til Skatteetaten om når man kan forvente at tjenesten er oppe og står igjen. Svaret får vi fra medierådgiver Erlend Fossbakken:

– Det er for tiden problemer med Min Side på skatteetaten.no. Det er utforinger med å komme inn i skattekortløsningen. Vi beklager og jobber med å rette feilen, sier Fossbakken til DinSide.

Dersom det har skjedd endringer i din økonomi det siste året, eller om du forventer at det blir endringer neste år, bør du gå inn og oppdatere tallene for å unngå skattesmell i 2023. Les mer om det i saken under artikkelen.

Rettet opp

Litt før klokka 12 sendte Fossbakken en ny oppdatering til DinSide, om at tjenesten nå skal fungere.

- Skattekortløsningen på Min Side på Skatteetaten har siden 10-tiden virket som normalt. Dette er nå rettet, men vi vil følge med på våre systemer utover dagen. Fra og med i dag kan folk sjekke og eventuelt endre skattekortet for 2022 og unngå å få restskatt neste år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer