Skatteetaten sender brev til personer med kryptovaluta

– Mange tror de er anonyme når de driver med denne type handel, men det er feil.

BITCOIN: Skatteetaten kontakter flere tusen nordmenn med kryptovaluta. Foto: JACK GUEZ/AFP/NTB
BITCOIN: Skatteetaten kontakter flere tusen nordmenn med kryptovaluta. Foto: JACK GUEZ/AFP/NTB Vis mer
Publisert

Skatteetaten uttaler i en pressemelding at de har sendt brev til nærmere 2000 eiere av såkalt kryptovaluta. Årsaken er en oppfordring om å undersøke at de har rapportert riktig i skattemeldingen.

– For 2019 har vi sett tegn til at det er en stor økning i feil og manglende rapportering innenfor virtuell valuta. I skattemeldingen for 2020 ønsker vi å redusere dette antallet, sier Stine Olsen, fungerende divisjonsdirektør i Skatteetaten.

Hun legger til:

– Vi vet at det er mange flere som eier kryptovaluta enn de som oppgir det i skattemeldingen. Alle skattepliktige inntekter og formuer må rapporteres, også kryptovaluta. Skatteetaten ønsker å gi disse personene mulighet til selv å rapportere korrekte skatteopplysninger. Vi velger nemlig å tro at de fleste ønsker å gjøre opp for seg, legger Olsen til.

Noen av personene som i disse dager mottar et brev fra Skatteetaten, blir kontaktet fordi de for 2018 rapporterte om befatning med kryptovaluta, og Skatteetaten ønsker å minne disse på at må rapportere verdier også på årets skattemelding.

I tillegg blir noen kontaktet fordi de er blitt fanget opp gjennom Skatteetatens analyseverktøy eller andre datakilder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer