Skatteetaten sender brev til personer med kryptovaluta

– Mange tror de er anonyme når de driver med denne type handel, men det er feil.

BITCOIN: Skatteetaten kontakter flere tusen nordmenn med kryptovaluta. Foto: JACK GUEZ/AFP/NTB
BITCOIN: Skatteetaten kontakter flere tusen nordmenn med kryptovaluta. Foto: JACK GUEZ/AFP/NTB Vis mer
Publisert

Skatteetaten uttaler i en pressemelding at de har sendt brev til nærmere 2000 eiere av såkalt kryptovaluta. Årsaken er en oppfordring om å undersøke at de har rapportert riktig i skattemeldingen.

– For 2019 har vi sett tegn til at det er en stor økning i feil og manglende rapportering innenfor virtuell valuta. I skattemeldingen for 2020 ønsker vi å redusere dette antallet, sier Stine Olsen, fungerende divisjonsdirektør i Skatteetaten.

Hun legger til:

– Vi vet at det er mange flere som eier kryptovaluta enn de som oppgir det i skattemeldingen. Alle skattepliktige inntekter og formuer må rapporteres, også kryptovaluta. Skatteetaten ønsker å gi disse personene mulighet til selv å rapportere korrekte skatteopplysninger. Vi velger nemlig å tro at de fleste ønsker å gjøre opp for seg, legger Olsen til.

Noen av personene som i disse dager mottar et brev fra Skatteetaten, blir kontaktet fordi de for 2018 rapporterte om befatning med kryptovaluta, og Skatteetaten ønsker å minne disse på at må rapportere verdier også på årets skattemelding.

I tillegg blir noen kontaktet fordi de er blitt fanget opp gjennom Skatteetatens analyseverktøy eller andre datakilder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.