Skattefradrag for nødhjelp

Det er ikke bare de katastroferammede som får økonomisk nytte av at du overfører penger til hjelpearbeidet etter flodbølgen. Du kan nemlig trekke fra pengegaver på skatten, vel og merke om du velger en godkjent organisasjon og gir penger på riktig måte.

Publisert
Sist oppdatert

Da bildene fra naturkatastrofen flommet over TVskjermene i julen, var det heldigvis mange som åpnet lommebøkene. Vi ringte og la igjen 100 kroner til Røde Kors (og noen ga også 16 kroner til Sense), stappet villig vekk veksel og sedler i alle regnbuens farger i de fleste bøssene vi møtte på vår vei, og da vi endelig kom til en romjulsåpen bank, var det nok endel som følte at de allerede hadde gitt det økonomien kunne tåle i denne omgang.

Gi smart

Nå mener vi ikke å si at du ikke skal gi penger på bøsser eller ringe støttenummer. Men det finnes en måte du både kan gi økonomisk støtte, og faktisk tjene litt på det også. Du kan nemlig trekke fra pengegaver til frivillige organisasjoner på skatten.

For at gaven skal være fradragsberettiget er det et par enkle kriterier som må oppfylles.

 • Du må gi minst 500 kroner i løpet av inntektsåret,
 • organisasjonen må være godkjent av likningsmyndighetene,
 • og i tillegg må organisasjonen levere oppgave til skatteetaten om at du har gitt gaven. (Dette gjøres elektronisk av alle godkjente organisasjoner, så det burde ikke være noe problem å oppfylle dette kriteriet.)
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer