Skattekort på Facebook

Skatteetaten åpner for dialog om skatten din.

Verden forandrer seg: Skatteetaten åpner for en helt ny type dialog med skattebetalerne. Foto: Facebook/skattenmin
Verden forandrer seg: Skatteetaten åpner for en helt ny type dialog med skattebetalerne. Foto: Facebook/skattenmin Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forbindelse med utsendelsen av skattekortene for 2012 lanserer Skatteetaten Facebook-siden www.facebook.com/skattenmin .

Mange skattebetalere har allerede vært inne på veggen og ønsket Skatteetaten velkommen til Facebook med ordspill som «Velkommen til Fjesboka, skatten min».

– Veldig mange finner frem til den informasjonen de trenger på skatteetaten.no helt på egen hånd. Med denne Facebook-siden åpner vi en ny dør inn til skatteetaten.no, sier kommunikasjonsdirektør Astrid Bugge Mjærum.

Kommunikasjonsdirektør Astrid Bugge Mjærum har fått Skatteetaten på Facebook.  Foto: Skatteetaten
Kommunikasjonsdirektør Astrid Bugge Mjærum har fått Skatteetaten på Facebook. Foto: Skatteetaten Vis mer


Dialog om skatt

På Facebook-siden ”Skatten min” gir veiledere svar på spørsmål fra publikum. Siden er opprettet for å ha dialog med brukerne og gi kundeservice. I første omgang omfatter siden selvbetjeningstjenestene for å bestille skattekort, frikort og melde flytting.

– Vi starter med disse tre mye brukte elektroniske tjenestene, så kan vi vurdere om vi skal utvide med flere områder senere, sier Mjærum.

Er dere rustet for å ta av for alle de henvendelsene som kan komme?

– Vår primære kilde for informasjon vil fortsatt være skatteetaten.no, og vi vil peke inn dit til de ulike tjenestene våre, sier kommunikasjonsrågiver Anette Bjerke til DinSide.

Skatteetaten har imidlertid forberedt seg før lanseringen.

– Vi har hatt opplæring av en gruppe i skatteopplysningen som skal svare på spørsmålene som kommer, og føler vi er forberedt på at det kan bli litt pågang, sier Bjerke, som legger til at de er spente på hvor stor pågangen vil bli.

Skattekort på veg til deg

Skatteetaten er i full gang med å sende ut skattekort og sender i desember ut nesten 3,7 millioner av dem for inntektsåret 2012. For å få mest mulig korrekt skattetrekk neste år, er det viktig at alle sjekker opplysningene.

Det som bør kontrolleres er om beløpene for inntekt, fradrag, formue, renter og så videre stemmer overens med det du selv regner med at dine inntekter og utgifter vil bli i 2012.

Skattekortet er beregnet ut fra opplysningene som står oppført på vedlegget du får sammen med skattekortet. Hvis beløpene her er feil eller det mangler opplysninger, risikerer du å bli trukket for mye eller for lite i skatt gjennom året.

Det enkleste er å søke om endring av skattekortet på skatteetaten.no.

Viktig å sjekke pensjonsgrad

Skatteetaten minner særlig pensjonister om å sjekke pensjonsgrad.

Det ble innført nye regler for mottakere av alderspensjon eller avtalefestet pensjon (AFP) og uførepensjonister fra 1. januar 2011. Det er derfor ekstra viktig at pensjonistene kontrollerer at grunnlaget for utskriving av skattekortet er korrekt.

Alderspensjonister og mottakere av AFP må sjekke om pensjonsgraden står på vedlegget til skattekortet, ”Grunnlag skattekort 2012”. Mangler pensjonsgraden bør skattekortet endres for å få riktig skatt. Det må opplyses om pensjonsgraden i søknaden om nytt skattekort.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer