Skattekort til utlendinger

Skattekort-trøbbel

Flere utlendinger som kommer til Norge for å jobbe, opplever at det tar lang tid før de får skattekort. Skatteetatens tillitsvalgte skylder på lite ressurser.

SLITER: SKatteetaten sliter med å gi skattekort til utlendinger som jobber i Norge.
SLITER: SKatteetaten sliter med å gi skattekort til utlendinger som jobber i Norge. Vis mer
Publisert

Mange utenlandske arbeidstakere som kommer til Norge etter gjenåpningen, har ikke fått skattekort. Det betyr at de blir trukket 50 prosent i skatt, melder NRK.

Tillitsvalgt Erik Boberg Dibba i Skatteetaten sier at det lite ressurser i etaten, både på tvers i sentrene for arbeidslivskriminalitet og ellers.

– Det merker vi godt i førstelinjen ved at vi ikke har mulighet til å svare ut raskt nok, og da møter man på situasjoner der man ikke har mulighet til å få skattekort og dermed blir trukket 50 prosent, sier han.

Avviser for store kutt

Statssekretær Kristin Holm Jensen (H) i Finansdepartementet avviser at regjeringen har kuttet for mye i bevilgningene til Skatteetaten.

– Nei, vi mener at det ikke kan være begrunnelsen her. Kuttet i forbindelse med avbyråkratiserings- og effektiviseringsreformen er et ganske lite kutt på et stort budsjett, og vi mener det er viktig at også statlige virksomheter jobber med å effektivisere driften sin. Det gjør Skatteetaten på en god måte, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer