Skattekortene kommer denne uken

Tøm postkassen før tyven - og sjekk skatten din nøye!

PASS PÅ: Denne konvolutten bør helst ikke komme i gale hender. Foto: Kristina Picard
PASS PÅ: Denne konvolutten bør helst ikke komme i gale hender. Foto: Kristina Picard Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken kommer skattekortet ditt. Skatteetaten starter utsendelsene tirsdag 15. desember. Det er imidlertid ikke bare arbeidsgiver som er interessert i skattekortet ditt, og derfor skal du ikke la konvolutten ligge for lenge.

Mens det i fjor kom to brev fra Skatteetaten, får du i år bare ett brev, og det inneholder selve skattekortet.

- Det sendes av sikkerhetsmessige hensyn ikke ut brev med PIN-koder i år. De som ikke har brevet, kan bestille dette på skatteetaten.no/pin eller sende PINKODER fødselsnummer (11 siffer) på SMS til 02111, sier Eva Karin Dahle Rabben i Skattedirektoratet til DinSide.

Kan være feil!

Skattetrekk eller tabellkort tar hensyn til normal variasjon i inntekten og bygger på prognoser fra i fjor, og derfor kan skattetrekket ditt være feil i forhold til hva du faktisk skal betale i skatt for 2010.

Du bør selv følge med på endringer i renteinntekter eller leieinntekter, eller blant annet renteutgifter og barnehageutgifter. Dersom du nylig har byttet jobb, og dette medførte stor endring i din inntekt, bør du oppdatere skattekortet ditt. Dersom du har giftet deg eller skilt deg, bør du også sjekke at du blir lignet i riktig skatteklasse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer