Skattekortene kommer nå

Sjekk posten ekstra nøye i dag og i morgen.

Publisert
Sist oppdatert

Rett over nyttår kommer en del arbeidsgivere til å spørre etter nytt skattekort. Da er det greit å vite hvor det befinner seg, så du slipper 50 prosent trekk på februarlønnen.

I går startet Skatteetaten utsending av skattekortene for 2009. Nytt av året er at PIN-kodene som tidligere var påført skattekortet, er fjernet. Av sikkerhetsmessige hensyn blir PIN-kodene nå sendt ut i et eget brev, og dette brevet har du mest sannsynlig allerede mottatt.

Det er med andre ord viktig at du tar vare på både skattekortet og PIN-kodene, som du vil trenge hvis du for eksempel vil endre skattekortet, eller når du skal levere selvangivelsen.

Skatteetaten melder at de fleste skatteytere, cirka to millioner av oss, får tabellkort som er basert på inntektsåret 2007. Drøyt én million skatteytere mottar prosentkort.

Betaler du for mye skatt?

Mindre skatt i 2009?

Regjeringen har gjort enkelte endringer i neste års inntektsskatt. Blant annet blir den øvre toppskattgrensen satt opp fra 682.500 kroner til 716.600 kroner.

Men det er også gjort andre endringer. For å finne ut hvor mye du må betale i skatt neste år, sjekk ut vår skattekalkulator, som inneholder oppdaterte tall og satser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer