Skattekortet blir elektronisk fra 2014

Nå slipper du å levere nytt skattekort til arbeidsgiveren din.

I år fikk vi fortsatt skattekort på papir, men fra 2014 tar Skatteetaten i bruk elektroniske skattekort. Foto: Tuva Moflag
I år fikk vi fortsatt skattekort på papir, men fra 2014 tar Skatteetaten i bruk elektroniske skattekort. Foto: Tuva Moflag Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2014 innfører Skatteetaten elektronisk skattekort. Dermed vil du ikke få tilsendt skattekortet som tidligere, og trenger ikke å levere skattekort til arbeidsgiveren din.

>> Nei, du har ikke fått mail fra Skatteetaten!

Alle får elektronisk skattekort

I 2013 var Skatteetaten i gang med en prøveordning for elektroniske skattekort, hvor arbeidsgivere frivillig kunne ta i bruk det nye systemet.

Fra og med neste år vil ordningen gjelde for alle. Dermed er det ingen som vil motta skattekortet på papir.

Derimot vil din arbeidsgiver hente det elektronisk.

Skatteetaten sender deg kun informasjon om grunnlaget for beregning av ditt skattetrekk for 2014. Ønsker du også denne informasjonen elektronisk, krever det at du er e-bruker, eller blir det senest fredag 22. november.

Stemmer ikke grunnlaget, kan du endre skattekortet elektronisk, uansett om du er e-bruker eller ikke. Og du må selv fortsatt holde et øye med hvor mye du skal betale i skatt.

Skatteetaten har uttalt til DinSide tidligere at det fortsatt vil være ditt ansvar som arbeidstaker at skatteopplysningene til en hver tid er korrekte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer