Skattelisten.info truer kunder med retten, kan selv bli straffet

Skattelisten.info kan få mulkt for truende oppførsel

Forbrukerombudet har fått nok av det anonyme skattesøket. Nå legger Skattelisten.info ned. 

KAPRER SØK: Skattelisten.info kjøper seg høyt opp på Google, og nordmenn klikker seg inn på noe som viser seg å bli svært dyre skattesøk. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
KAPRER SØK: Skattelisten.info kjøper seg høyt opp på Google, og nordmenn klikker seg inn på noe som viser seg å bli svært dyre skattesøk. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden Dinside for første gang kunne fortelle hvordan Skattelisten.info drev forretningene sine for syv måneder siden, har det pågått diskusjoner mellom norske forbrukermyndigheter og enkeltmannsforetaket. Her er saken på 1, 2, 3:

  1. Skattelisten.info kjøper seg opp i Google-resultatene, så folk får den opp når de googler etter skattelistene. Mange tror de har kommet til gratis og offisielle skattelister.
  2. Skattelisten.info tar 950 kroner for et anonymt søk i skattelistene. Informasjonen om denne stive prisen, og bestillingsprosessen, gjør at mange ikke får med seg at tjenesten faktisk koster penger.
  3. Skattelisten.info krever så inn pengene på en svært agressiv måte, blant annet med trusler om rettslige skritt for de som ikke betaler raskt.

Det spesielle med denne saken er at Skattelisten.info hele tiden har balansert helt ytterst på kanten av norsk lov, uten å falle utenfor. Dermed har for eksempel Forbrukerrådet uttalt til Dinside at forbrukerne bør betale kravene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer