Skatteparadis på lovlig vis

Nok en gang kan norske skattebetalere lese om en "smart" forretningsmann med millioner på bok i et skatteparadis, som lurer seg unna strenge norske skattesatser. Er dette også mulig for oss vanlige dødelige skattebetalere, uten smarte revisorer og forretningsførere?

Publisert
Sist oppdatert

Skattekalkulator

Hvor mye skal du egentlig betale i skatt i år? Blir årets skattebyrde tyngre å bære enn fjorårets?

Sjekk 2006-skatten i DinSides Skattekalkulator

Lystig lesing? Eller er du en av dem som skulle ønske at litt mer gikk veien om lommeboken din, før det havner i statskassen i form av indirekte beskatning? Skapp ditt eget skatteparadis, da vel!

Slik skaffer du ditt eget skatteparadis

Som personlig skatteyter, er dessverre det erketypiske skatteparadisscenariet ikke innenfor lovlig rekkevidde. Så lenge du bor i Norge, er det norske skatteregler og satser du skal forholde deg til.

Det finnes likevel måter du som privatperson kan bruke skattesystemet til egen fordel, og skape ditt eget skatteparadis.

Skap ditt eget skatteparadis:

  • Bli diplomat
  • Diplomater i utenrikstjeneste slipper å betale fylkesskatt og kommunalskatt. Dette reduserer skatten med 15-20 prosent. I tillegg slipper de skatt på kapitalinntekter, samtidig som de kan få fradrag for kapitalkostnader.

  • Bli kongeligI skrivende stund ser det ikke ut til at det å bli medlem av kongehuset er aktuelt med det første, men i teorien er altså dette en mulighet. Lukrativ er den og: Kongelige betaler nemlig hverken inntektsskatt eller arveavgift.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer