Skattepengene er her.. eller?

Det kan ta opp til en uke før du får skattepengene.

Publisert
Sist oppdatert

Har du gledet deg til å få skattepengene i dag, men oppdaget at kontoen er tom? Du er ikke alene. For selv om skatteoppgjøret er klart fra og med i dag, onsdag 25. juni, er det langt fra alle som vil motta pengene sine i dag.

Test deg selv: Har du økonomisk vett?

På skattetatens nettsider heter det at tilgodebeløpet på skatten blir utbetalt kort tid etter 25. juni. Men "kort tid" trenger ikke bety samme dag.

Informasjonsdirektør Lise Halvorsen i Skatteetaten sier til DinSide at det er opp til hvert enkelt kemnerkontor å overføre pengene. Dette vil de fleste steder starte i dag. Andre steder kan det ta lengre tid. Halvorsen regner med at de aller fleste vil ha mottatt pengene sine innen en uke.

Mye penger

I juni i år er det over 2,2 millioner skatteytere som får penger igjen på skatten. Disse får i snitt 9.600 kroner hver, noe som er en økning fra 8.100 kroner i snitt i fjor.

Nær 500.000 må betale restskatt. Restskatt under 1.000 kroner skal betales innen 20. august, mens restskatt på 1 000 kroner eller mer skal betales i to terminer, 20. august og 24. september. Rentetillegg på restskatt er 3,9 prosent. Restskatt under hundre kroner slipper du å betale.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer