Skattepengene kommer til uken

Skylder du penger til staten, er det ikke sikkert du får utbetalt skattepengene.

PENGEKRAV? Skylder du penger til staten, kan skattepengene dine holdes igjen av Statens innkrevingssentral. Foto: KIM JANSSON/OLE PETTER B. STOKKE
PENGEKRAV? Skylder du penger til staten, kan skattepengene dine holdes igjen av Statens innkrevingssentral. Foto: KIM JANSSON/OLE PETTER B. STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De første av oss vil motta skatteoppgjøret i disse dager, såfremt du ikke leverte på papir eller gjorde større endringer på selvangivelsen.

-17. juni og utover vil de som mottar elektronisk skatteoppgjør få oppgjøret sitt i Altinn når dette er klart. De som har penger tilgode får pengene på konto fra 25. juni, sier Anne Kirkhusmo, senior kommunikasjonsrådgiver i Skattedirektoratet til Dinside.

Har du derimot ubetalte krav til staten, er det slett ikke sikkert du får se noe til skattepengene dine.

Holder igjen skattepengene

Sliter du med å betale, er det Statens innkrevingssentral (SI) som krever inn de fleste ubetalte statlige krav og regninger, som NRK-lisensen, studielånet fra Lånekassen og årsavgiften.

Da risikerer du at skattepengene blir motregnet av SI. Dette vil i praksis si at hvis du har betalt for mye skatt i 2013, kan SI gi beskjed til Skatteetaten om å holde igjen pengene for å dekke dine ubetalte krav hos dem.

- De fleste krav kan skattemotregnes, men de største kravgruppene er årsavgift, studielån, bøter og erstatninger knyttet til dom, forteller Tore Bratt, informasjonssjef i Statens innkrevingssentral til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer