Skattepenger sendt tilbake

Kaupthing-kunder får dem på giro.

Hva gjør Kapthing-kunder med penger som kommer fortsatt kommer inn på konto? (Bildet er en montasje.)
Hva gjør Kapthing-kunder med penger som kommer fortsatt kommer inn på konto? (Bildet er en montasje.) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rundt 30 prosent av skattebetalerne fikk utsatt skatteoppgjøret til 15. oktober. Mange nordmenn venter nå på tilgodebeløp fra Skatteetaten, men hva skjer om du har oppført en konto i Kaupthing som innbetalingskonto?

Slik blir din skatt i 2009

Har Kaupthing-kundene fortsatt konto?

- Penger som forsøkes overført til konti i Kaupthing, vil bli returnert til avsenders bank, sier pressekontakt Christian Almskog.

Dette bekreftes av Bankenes sikringsfond og gjelder alle typer overføringer, enten det er fra Skatteetaten, arbeidsgiver eller andre.

- Skattedirektoratet eller andre kan nå ikke lenger overføre penger til Kaupthings konti. Skattedirektoratet må således finne andre måter å tilbakeføre skattepenger på, enten ved anvisning eller ved overføring til eventuelt annet kontonummer. Skattedirektorat må i tilfelle selv redegjøre for sin rutine, svarer Einar Kleppe, assisterende direktør i Bankenes sikringsfond.

Hva gjør Kaupthing-kundene da?

- Det er for sent å endre konto hos Skatteetaten nå, sier informasjonsdirektør Lise Halvorsen hos Skatteetaten.

Hun sier at kunder som bytter konto i løpet av året, eller av ulike grunner ikke har riktig kontonummer oppgitt, vil motta et utbetalingskort fra Skatteetaten. Det vil altså si en giro som du kan heve i din nærmeste bank.

Er din bank sikker? Her er listen

Kaupthing bank avvikles

Den norske filial av Kaupthing Bank er i henhold til Kredittilsynets vurdering ikke i stand til å tilbakebetale innskudd. Virksomheten i Norge er under avvikling, skriver Bankenes sikringsfond i en pressemelding.

I går skrev vi om Øyvind Idsø som overførte pengene i siste sekund. Siden har han ikke hatt tilgang til nettbanken.

Hos Bankenes sikringsfond er de klare på at ingen norske sparekunder vil miste pengene sine. Vel og merke hvis du har under 2 millioner kroner på bok.

Staten har bestemt seg for å dekke beløpene fra første krone, også de første 20.000 euro som egentlig skulle dekkes av den islandske staten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer