Skatteråd for strutser

I dag er selvangivelsen klar, og sendes til de tusen hjem. Hva skal du gjøre hvis du skylder skatt? Betale nå eller senere?

Publisert
Sist oppdatert

Skattemyndighetene skremmer oss med rentetillegg på restskatt, men hvor ulønnsomt er det egentlig å utsette betalingen hvis vi skylder skatt?

Svaret er selvfølgelig helt avhengig av hvilke alternativer vi har.

Derfor har vi kjørt dine ulike handlingsalternativer i dag gjennom en god, gammeldags lønnsomhetsberegning etter nåverdimetoden, og har svaret klart:

Alternativ 1 - Strutsealternativet

Det ene alternativet ditt er å stikke hodet i sanden, ikke regne ut noe som helst, og betale eventuell restskatt først når du må.

Frem til forfallsdato for restskatten, har du pengene stående på lønnskonto til null prosent rente.

Alternativet er velkjent for de aller fleste. Det har følgende konsekvenser, for en som har betalt 20.000 for lite i skatt gjennom 2005:

Hvis du ikke betaler 20.000 kroner i løpet av april, får du 2,8 prosent tillegg på beløpet, og skylder dermed 20560. Halvparten, 10.280 kroner, betales den 21. august, resten den 25. september.

Ikke overraskende, er dette det minst lønnsomme alternativet. Avkastningen på pengene dine er og blir null. Til gjengjeld pådrar du deg renteutgifter i den andre enden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer