Etterutdanning

Skattesmart skolegang - mens du er i jobb

Både du og arbeidsgiver kan tjene på at du tar ekstra utdannelse.

NY KUNNSKAP: Det finnes ingen øvre beløpsgrense for dekning av utdanningsutgifter, den kan tas både innen- eller utenlands, og gjelde kompetanse både til nåværende og fremtidig arbeidsplass, opplyser siviløkonom. Foto: Shutterstock/NTB
NY KUNNSKAP: Det finnes ingen øvre beløpsgrense for dekning av utdanningsutgifter, den kan tas både innen- eller utenlands, og gjelde kompetanse både til nåværende og fremtidig arbeidsplass, opplyser siviløkonom. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Visste du at kostnader knyttet til etter- og videreutdanning mens du er ansatt hos en arbeidsgiver, er skattefrie?

Skattereglene er så gunstige at både du og arbeidsgiver kan tjene på at studieregningen overtas av jobben, skriver siviløkonom Hallgeir Kvadsheim på Pengeverkstedet.no.

Betaler du studiene av egen lomme, derimot, får du ikke fradrag med mindre de faktiske utdanningskostnadene overstiger minstefradraget. Utdannelsen må derfor betales av allerede «skattede» penger.

Sjekk alt du kan få dekket!

Før var det slik at kun vedlikehold av kunnskap ble dekket skattefritt av arbeidsgiver.

Men, nå kan du altså få dekket utgifter til skolepenger, bøker, eksamensavgifter, materiell, hjemme-PC, eventuelle merutgifter til kost, losji og besøksreiser hjem hvis du må bo hjemmefra mens du tar etterutdanning, samt andre relaterte kostnader.

Også kostnader til utenlandsstudier kan dekkes skattefritt av jobben.

Det finnes faktisk ingen øvre beløpsgrense for dekning av utdanningsutgifter, både for studier innenlands og utenlands, samt om det gjelder kompetanseøkning til nåværende og fremtidig jobb, påpeker Kvadsheim.

Dette er altså et svært godt frynsegode, men det er viktig at du kan dokumentere kostnadene.

DE SER DEG: Det deles mange videoklipp av folk på hjemmekontor hvor videokonferansen har tatt en uheldig vending. Her er noen tips for å unngå slike tabber. Video: Per Ervland Vis mer

Arbeidstaker og -giver sparer titusener

Når du ser alt av etterutdanningen arbeidsgiver kan dekke for deg, er det kanskje vanskelig å forstå hvordan dette kan lønne seg for sjefen - også for så vidt hvordan det kan få deg til å gå i pluss hvis du må gå ta permisjon og/eller gå ned i lønn mens du tar ekstrautdannelsen.

Vel, siviløkonom Kvadsheims regnestykke kan oppklare:

  • Sett at du tar videreutdanning som koster deg 65.000 kroner i året - tilsvarende ei bruttolønn på 115.250 kroner. Dersom du foreslår å gå ned 65.000 kroner i lønn mot at studieavgift og bøker betales av arbeidsgiver, kommer begge ut i pluss. Dette skyldes at arbeidsgiver sparer arbeidsgiveravgift og feriepenger.
  • Din gevinst blir spart studieavgift på 65.000 kroner minus redusert lønn (etter skatt) på 36.660 og feriepenger (10,2 prosent etter skatt) på 3753, ender på 24.587 kroner spart.
  • Arbeidsgivers gevinst blir spart lønn på 65.000 kroner pluss sparte feriepenger 6630 og spart arbeidsgiveravgift på 10.099 kroner minus dekket studieavgift 65.000 kroner. Dermed blir arbeidsgiverens totale besparelse 16.729 kroner - eller 13.049 kroner etter skatt, men likevel er dette en lønnsom investering for bedriften.

Men, har du tid?

Til tross for gode besparelser, som du ser et eksempel på over, er det lurt at du tar noen runder med deg selv før du setter deg opp på etterutdanning - og ikke minst snakker med arbeidsgiver.

Forbrukerøkonom Derya Incedursun i Nordea understreker at det er svært viktig at du tenker over om du vil klare å balansere fulltidsjobb og etterutdanning, uten at det går utover arbeidsoppgavene dine. Har du i tillegg har små barn og forpliktelser hjemme, kan det bli ekstra krevende, ifølge henne.

- Undersøk derfor hva du kan forvente av tilrettelegging på jobb, og vær bevisst på at arbeidsmarkedet er i stadig endring og at vi beveger oss i en mer digitalisert verden, slik at du velger videreutdanning som er like relevant om fem eller ti år, sier Incedursun til Dinside.

- Ofte er kompetanseutvikling viktig for arbeidsgiver, men du bør foreslå videre- eller etterutdanning som også kommer arbeidsgiver til gode, fortsetter Incedursun.

- Det kan være en fordel at du har vært ansatt i bedriften noen år og har levert gode resultater. Få også frem at kombinasjonene med jobb og utdanning ikke vil påvirke produktiviteten på jobb, legger hun til.

Utdanningspermisjon

  • Retten til utdanningspermisjon er et tilbud til arbeidstakere som etter ei stund i arbeidslivet ønsker seg mer utdanning. Hensikten er å styrke det generelle utdanningsnivået i samfunnet, samt å møte arbeidslivets og den enkeltes behov for økt kompetanse og omstilling.
  • Utdanningspermisjon kan tas ut som heltids- eller deltidspermisjon, og kan kreves for inntil tre år.
  • Det går ikke an å avtale bort retten til utdanningspermisjon gjennom tariffavtaler eller lignende.

Les mer på Arbeidstilsynet.no om unntak og lignende.

Og, har du råd?

I et intervju Fagbladet har gjort med Kristine Hansen i Fagforbundet, påpeker hun at problemet for mange er at lengre studieløp kan gå hardt utover økonomien, for eksempel hvis du tar 50 prosent permisjon fra jobben og følgelig får halvparten i lønn - en kraftig budsjettknekk for mange, sier

- Én løsning kan imidlertid være å banke på døra til sjefen og gå i forhandlinger med om etterutdanning. Mange ganger kan arbeidsgiver dekke studieavgiften, i tillegg til at det er gode eksempler på at ansatte får lønn, eller permisjon med lønn fra deler av jobben, mens de studerer, sier Hansen.

Slik går du fram

Her er noen flere tips fra Hansen i Fagforbundet til deg som vurderer videre- og etterutdanning mens du er i jobb:

  • Spør arbeidsgiver om hva slags kompetanse arbeidsplassen trenger, hør om de har en plan for kompetanseutvikling og opprett tidlig dialog om dette. Tillitsvalgte er ofte en nøkkelperson i denne sammenheng - de kan sitte på viktig informasjon fra arbeidsgiver og de kan bidra til å opprette dialog og forhandle vilkårene.
  • Ta kontakt med et karrieresenter. Disse er drevet av fylkeskommunene og gir gratis veiledning. Et nyttig nettsted for å få oversikt over mulighetene er Utdanning.no.
  • I tillegg kan det være smart å ta kontakt med fylkeskommunen, da de kan ha ordninger for ulike typer videreutdanning som fører fram til fagbrev eller studiekompetanse.

Du kan også finne aktuelle kurs og etterutdanninger hos, blant andre, BI og norske universiteter. Noen er med studiepoeng, andre uten, og noen er rene nettstudier, mens andre består av studiesamlinger, tillegger Incedursun fra Nordea.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer