Skattesvar fra A til Å

SKATT: Sliter du med ubesvarte skattespørsmål? Med utgangspunkt i likningskontorenes bibel har vi hjulpet leserne i flere år. Sjekk om du finner svaret på akkurat det du lurer på.

Publisert
Sist oppdatert

Lignings-ABCen omtales ofte som likningskontorenes bibel. Hvis du klager over likningen eller stiller saksbehandlerne i Skatteetaten ett spørsmål, er det med høy sannsynlighet den de vil forholde seg til når svaret skal gis.

Nedenfor finner du de spørsmålene vi i DinSide oftest har besvart, og flere vil du finne ved å trykke på lenkene til høyre – eller ved å bruke piltastene nederst i hver artikkel.

Alle svarene er gitt med utgangspunkt i ”bibelen”, faktainformasjon fra Skatteetaten og Skattebetalerforeningen.

Fradrag for skolebøker?

Hei, jeg lurer på om jeg som student kan kreve fradrag for faglitteratur? Jeg har tross alt bokutgifter på flere tusen kroner i året, så her hadde det vært greit med fradragsrett.

- Dessverre, du får ikke fradrag for skolebøker.

Utgifter til faglitteratur er som den klare hovedregel kun fradragsberettiget når innkjøpet er nødvendig for at du skal kunne beholde/følge med i utviklingen innen ditt eksisterende yrke.

Utgifter til litteratur for grunnutdanning, videreutdanning og/eller spesialisering faller dermed utenfor fradragsretten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer