Skattesvindel fra "Skatteetaten"

Nei, dessverre: Du har ikke fått tilbake på skatten.

SVINDEL: E-posten ser ut til å komme fra Skatteetaten, men blant annet at den er skrevet på engelsk bør gi deg mistanke.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SVINDEL: E-posten ser ut til å komme fra Skatteetaten, men blant annet at den er skrevet på engelsk bør gi deg mistanke. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg har akkurat mottatt en e-post fra Skatteetaten, som jeg ser på som et forsøk på svindel, forteller en leser til DinSide.

I e-posten, kalt "Notice of Tax Refund!", skriver de at nye beregninger gir han rett på tilbakebetaling av 3.702 kroner.

For å få dette, må han sende dem kopi av pass eller førerkort, samt kopier av bankutskrifter. Og på toppen av dette: Kredittkort-nummeret hans. Det er langt mer enn det som er vanlig å kreve i slik phishing.

Så leseren har selvfølgelig helt rett: E-posten er ren svindel.

Slik skiller du ekte fra falsk e-post

Falske adresser

– Skatteetaten vil aldri be om kredittkortinformasjon, sikkerhetskoder, regninger, kopi av pass, førerkort eller kontonummer via e-post, sier Skatteetatens sikkerhetssjef Svein Mobakken i en pressemelding.

Avsenderadressen er skatteetaten@skatteetaten.no, men denne er falsk. All informasjonen skal sendes til skatteetaten@consultant.com; en adresse som ikke har noe som helst med Skatteetaten å gjøre.

– Det er dessverre ikke mulig å hindre utsendelse av e-post med falsk avsenderadresse da serveren som benyttes for å sende e-post ikke sjekker faktisk avsender. Dermed kan svindlere utgi seg for å være andre ved å oppgi falske adresser i avsenderfeltet, sier Mobakken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer