Skattetetaten advarer mot svindelforsøk

Slett mailen og ikke trykk på noen lenker.

Slett den, men send den gjerne videre til Skattetaten først. Foto: Øivind Idsø
Slett den, men send den gjerne videre til Skattetaten først. Foto: Øivind Idsø Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skatteetaten har i dag mottatt flere meldinger om ulike e-poster som har det til felles at det dreier seg om svindelforsøk hvor det kan se ut som om Skatteetaten er avsender.

Flere av DinSides lesere har også tipset om den falske e-posten fra Skatteetaten. E-posten er åpenbart svindel. Den er full av skrivefeil, der blant annet norske bokstaver er erstattet med symboler.

Les også: Slik avslører du falske nettbutikker

Har du mottatt en slik e-post skal du slette den med en gang. Ikke trykk på lenken i e-poster av denne typen av ren nysgjerrighet, da kan datamaskinen din bli utsatt for et virusangrep.

Betydelig omfang

Skatteetaten bekrefter at de falske e-postene ser ut til å ha fått stor spredning. Ordlyden i de falske e-postene varierer noe, men avsender og formål er trolig det samme.

– Vi kan ikke si noe presist om hvor mange som har mottatt den falske e-posten, men antall henvendelser til Skatteetaten fra folk som har fått e-posten i sin innboks tyder på at dette har et betydelig omfang, sier Skatteetatens sikkerhetssjef Svein Mobakken.

Ber om kredittkortinformasjon

Skatteetaten har undersøkt lenken i den falske e-posten. Det kommer opp en side med Skatteetatens logo, som ber deg gi inn kredittkortinformasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer