Skeptisk til Kindle

Forbrukerrådet mener Amazons Kindle-konsept tar en Apple. Det er i dette tilfellet ikke en bra ting.

OMDISKUTERT: Amazons ebok-leser, Kindle, har solgt i bøtter og spann i USA, og kan nå også bestilles til Norge. Det er ikke alle like glad for.
OMDISKUTERT: Amazons ebok-leser, Kindle, har solgt i bøtter og spann i USA, og kan nå også bestilles til Norge. Det er ikke alle like glad for. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke begynte bokgiganten Amazon også å sende sin ebok-suksess, Kindle, til andre land enn bare USA. Der har den så langt solgt i bøtter og spann, og Amazon regner nok med at Kindle blir å finne i blant annet mange norske hender i løpet av de neste månedene.

Likevel, som Kindle-eier står du i fare for å havne i noen fallgruber som du kanskje ikke har tenkt over før du trykker på bestillingsknappen. I en pressemelding går nå Forbrukerrådet ut og advarer mot en del av vilkårene Kindle-kunder går med på hvis de bestiller et eksemplar av ebokleseren.

- Bryter med rettigheter

Underdirektør i Forbrukerrådet, Hans Marius Graasvold, mener blant annet at vilkårene i seg selv er så innfløkte at de er vanskelig å forholde seg til som privatperson.

- Brukere av Kindle går inn i en avtale som på flere punkter bryter fundamentalt med rettigheter som er selvsagte i norsk rett, skriver Graasvold i pressemeldingen.

Ett av disse punktene er bindingen som oppstår mellom deg og Amazon idet du tar i bruk Kindle. Det er nemlig ikke slik at en ebok kjøpt via Amazon kan brukes på andre enheter etter at den er kjøpt, den kan kun leses via Amazons egen bokleser på grunn av det spesielle Kindle-formatet, "azw".

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer