Skilsmisseprisen - en vits?

Dagens eminente forslag fra KrFs Dagrun Eriksen om et skilsmisseregnskap bringer frem tårer i øyekroken hos mange av oss.

Elisabeth Realfsen er journalist i DinSide Økonomi
Elisabeth Realfsen er journalist i DinSide Økonomi Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Endelig skal vi en gang for alle få klart for oss hva en skilsmisse koster hver enkelt samfunnsborger.

Deretter skal anslagene summeres og systematiseres slik at politikere kan finne bedre virkemidler for å holde landets mange par sammenføyd.

Forslaget er fremmet i dag av KrF med så vel økonomifaglig tyngde som samfunnsforståelse og innlevelsesevne et folkeparti verdig, og vi sier JA! La det regnes!

Suppler

Og la det ikke bare regnes på kostnadene ved skilsmissene – la disse regnestykkene bli supplert, slik at vi kan få en grundig kost-nytte analyse av de mest kjente samlivsalternativene.

La kostnadene komme frem for de tusenvis som sliter vettet av seg for å holde sammen i ekteskap selv om de burde ha hatt hver sin husholdning for lengst – for ikke å si helt fra starten. La slitet ved frokostbordet, middagsbordet, fredagskvelden, jule- og sommerferiene kalkuleres grundig, og anslås i kroner. Og ikke minst – kalkuler gjerne inn de emosjonelle kostnadene for barna som hører på mor og far kjegle sent og tidlig, og kjenner frykten når mor og far har sluttet å kjegle og simpelthen ikke snakker sammen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer